2023-07-14 326 浏览
见呢间新开,于是叫个外卖试下。听职员介绍叫咗初恋咕噜肉。午餐跟个白饭,咕噜肉酸酸甜甜,没有肥肉不多,保有肉汁。味道正常,𩠌菜量不算多,但能够吃饱。另外午餐加钱叫咗杯茶走,问题就开始了。杯奶茶见到已心知不妙,好似咖啡咁色,应该加唔够奶。职员阿叔见我怀疑,大声极力同我讲系咁样一定够甜。返到公司去搅匀杯奶茶,饮咗都只系有茶的苦涩。我好声好气打电话去问解决方法,个阿叔反转头话我嘅问题,佢冇问题,茶走系咁,叫我好心唔好投诉,仲想cut我线,最后发晦气话一系攞返嚟换之后cut我线,语气好激动。其实因为真系好难饮,又加钱买,我决定攞返去。一入到个阿叔好劳气咁抢过杯奶茶,话俾杯普通奶茶我,我怕佢加料,叫佢俾多啲炼奶俾我就算。其实客人反应食物问题又话返个客转头,咁样真系倒自己米,只能讲呢间冇下次。
见呢间新开,于是叫个外卖试下。听职员介绍叫咗初恋咕噜肉。

另外午餐加钱叫咗杯茶走,问题就开始了。

其实因为真系好难饮,又加钱买,我决定攞返去。
2023-07-14
外卖自取