2015-01-25 3086 浏览
呢一餐系好友的生日饭,之前都有听过R&B水准唔错,所以朋友们拣左佢我都绝无异议,地点系尖沙咀区劲方面,地鉄既话佐敦站会近d。见到餐牌上既饮品都唔知点拣好,最后拣左Bloody Babe,可惜佢既蕃茄+tabasco既味道实在受不了,好彩有朋友帮我顶左,我有机会order第2款饮品啦。 第2次再落order,叫左Home Made Soda Pop (ginger lemon味),又几好味㖞,仲轻微有d酒精添,我中意啊!朋友就奶左野啦!佢order左Ice Cube+Milk (Chocolate味),实情系朱古力奶,一旧朱古力倒d热奶,我睇见到唔想饮,朋友话叫错左,咁大家知咩事啦 Starter叫左Fisherman Chips, 有炸尤鱼,幼幼薯条,配埋个蒜泥蛋黄酱,都几好味啊!多人食先真好,可以点多几样野食,好开心啊!ELOTE好正,我好中意食粟米架,呢个煮法岩哂我重口味+芝士控啰,烤粟米上面洒满芝士碎,我一个人食一条绝对冇问题啰 (笑)拿拿拿...呢个100分,我自己超中意Cheese & Onion Biscuits,不过系有少少漏既,平日食scone系甜既,呢个系咸既,烟
拿拿拿...呢个100分,我自己超中意Cheese & Onion Biscuits,不过系有少少漏既,平日食scone系甜既,呢个系咸既,烟肉&牛油味极香浓,加埋大大pat既bacon butter,哗...不得了,冇得输,烟肉+牛油+芝士,真系攞我命啊!
Grilled Lettuce, 咁样整罗马生菜都系第一次食,白面豉+芝麻,好鬼浓味,切开时依然系"索索"声,唔系grill到熟哂咁浪费棵生菜架,不过白面豉点得太多会有d咸,重口味都要适可而止啦 (笑)。
Uni Gnocchi 海胆加上fresh cream,配合埋烟烟unun既汤团,已经好味架啦!上面果块cheese真系杀左我啰,好香好芝士好好味,身为芝士控既我一个人队左半块,肥婆就系咁样炼成的唷…
呢个唔记得名既Bacon一定要食,一层肥一层瘦,烧到d油都出哂黎,面层有d甜甜似蜜糖,哗...救命啊!好正啊!怕肥食一小件,我就吔左2件...死未
其实食到呢到已经好很饱,不过有人叫野唔洗谂,叫埋burger...OMG...其实佢个汉堡扒唔干好juicy,好香牛膻味,可惜我真系太饱,队到1/4件咋,连包都食唔到了,下次一定会再黎挑战自己个胃,哈哈!
最后就系送既蜜饯橙连皮,明明见到食评既相有古古力架噃,今次冇添,any肥,送既就系咁架啦,冇得选择,味道ok啦!我唔系好爱咁甜,但都吔左一块,嘻嘻!
2015-01-13
  • Cheese & Onion Biscuits