2021-07-10
哩間新開灣仔cafe近期好多朋友都去食野影相,我襯平日放假約埋fd黎食個brunch先~環境真係好靚,見到好多設計都有細節位。尤其喜歡近門口既哩塊半月coffee menu,好靚。現場見到有鮮花點綴,優雅既感覺!我地3人揀左坐喺近門口既圓台坐位,喜歡雲石台。每人各自叫左一主食一飲品,賣相都好精緻。牛油果水波蛋多士 $88我係牛油果fans黎,見到心心眼,牛油果熟到岩岩好,好creamy,多士烘得香脆,水波蛋流心嫁,好味呀。黑松露蘑菇忌廉汁扁意粉 $118Yuzu Mojito Espresso $60一上台已經聞到好香既松露味,食落好濃好香,忌廉汁好creamy,扁意粉相當掛汁,有咬口,哩個質感既意粉係我喜歡的。夏天真係要破戒飲凍飲,Yuzu哩杯飲品清新,哩個配搭我第一次飲,飲完個人爽晒。Flat White $45有得選fruity or nutty blend,朋友揀左fruity,拉花係玫瑰花好靚呀,咖啡好飲,望住都幾治癒。煙三文魚牛油果炒蛋貝果 $98Espresso Tonic $60Bagel既賣相都好吸引,勁多料,朋友話食完已經飽左,本身我地想試埋甜品,大家一致都話下次再
環境真係好靚,見到好多設計都有細節位。
尤其喜歡近門口既哩塊半月coffee menu,好靚。
我地3人揀左坐喺近門口既圓台坐位,喜歡雲石台。
每人各自叫左一主食一飲品,賣相都好精緻。
牛油果水波蛋多士 $88
Yuzu Mojito Espresso $60
Espresso Tonic $60
Bagel既賣相都好吸引,勁多料,朋友話食完已經飽左,本身我地想試埋甜品,大家一致都話下次再黎。炒蛋我試左啖,幾滑。
Espresso Tonic我試左啖勁正,so good ar!我下次要飲哩杯~
見到店內既職員都係年青人,大家都好投入做自己崗位,仲要問我地d野食覺得點,俾番d comments佢地,原來係試業階段,其實整體都幾好,環境又靚,會再黎試下甜品。