2018-01-09
屯門有好多酒樓, 但係好食新鮮嘅蒸氣鍋 就唔多嘅! 之前試過卓爾居嗰邊都ok, 今次見海典軒附近的鳳城皇宴都開左3-4個月. 就去試下啦!最主要見到佢有個SET係星海鮮五層塔包有龍蝦,沙巴龍躉件, 而家有398蚊有5類 ,唔使海鮮逐樣計就會比較貴!入到酒樓已經坐滿曬人, 但運作 好流暢又無話要不停催班先有餸出。侍應都係比較年長老牌伙計, 但一眼關7 , 放低野時都會有幾句計傾下, 感覺好親切咖。 龍蝦- 超爽口新鮮, 餐牌上嘅教導時間非常準確沒有過火發或者唔夠熟嘅情況發生可惜當晚沒有聖子要轉做貴妃蚌, 不過貴妃蚌比原本菜單有O既帶子更鮮甜更好味!另外侍應非常細心地教導沙白蜆一定要用碟蒸 , 因為驚有紗或者有唔好嘅水倒咗落D 粥度就成煲粥冇得食咖喇!! 除咗個塔之外, 我就加咗個牛肉, 蒸牛肉原來咁正, 好味到不得了,入口即溶嘅! 一啲都唔so而且有好香牛味。另外伙計推介紹下個灌湯餃咁就一於試下佢 果然係覺得入面 係灌曬啲湯, 感覺都幾得意嘅可以試下咖。