2016-08-03
同大伯慶祝生日,表哥揀了韓日燒,我都食過,真係抵食又抵飲!!抵飲係愛酒一族必定like, 因為餐廳大支啤酒,清酒,紅酒,自家製梅酒,伏特加檸檬,洋蔥浸紅酒比你暢飲一番,唔愛酒亦有多款汽水,豆漿,涼茶比你揀。當晚係星期六,六點前入去$158,星期六日加$10,長者亦有優惠價。我地一行6人坐係迴轉卡位。一出去大家都急不及待拎食,由於主要燒肉多,首先主攻生肉,凍肉櫃一於以前2大個,種類好多。亦有蔬菜類等等,包羅萬有。今次我去拎左上次無食過既日式火鍋。燒肉用上牛油紙,無咁易燶。黑左都好易搵職員換。除左燒肉,火鍋外,仲有少量熱盤,韓式前菜(泡菜,魚乾仔,大豆芽),熱盤也有咖哩角,春卷,炒飯,伊面,雞腿,菜等等亦有廚師即製大阪燒,燒西冷,燒三文魚頭,扇貝。燒西冷每碟份量不多但好多汁,三文魚頭就煎得唔夠香,唯有自己再煎下。開飯啦!燒肉時大家都中意燒豬扒,醃得入味又彈牙!燒肥牛原來都好好食!雞翼,腸仔,金菇不斷食!而日式火鍋就可以加湯烚菜。平衡一下無咁熱氣。迴轉壽司我就食了花之戀,吞拿魚壽司,味道正常。食到最後我仲食埋滑滑豆腐花,甜品櫃我只食了Brownie, 其實仲有雪糕呀!但真係好飽啦!
唔愛酒亦有多款汽水,豆漿,涼茶比你揀。
熱盤也有咖哩角,春卷,炒飯,伊面,雞腿,菜等等
開飯啦!燒肉時大家都中意燒豬扒,醃得入味又彈牙!
燒肥牛原來都好好食!雞翼,腸仔,金菇不斷食!
而日式火鍋就可以加湯烚菜。平衡一下無咁熱氣。
其實仲有雪糕呀!但真係好飽啦!
题外话/补充资料:
長者價錢比成人便宜好多 ~