2014-01-09 2678 浏览
上星期同友達係中環盛記中伏後(詳見另一食評) 心有不甘,幾條麻甩雖然已經飽飽地,仍山長水遠再過海黎愛文生溝貨對沖下。。黎到已經9點幾,驚見門口仲有成大棚人等緊,心諗,唔X係呀MA!! 好在佢地只係等大枱入。。唔洗等既情況下直接入閘。。由於之前已經食左野既關係,只係叫D啤酒菜大家吹下水。。分別點左椒鹽九肚魚,椒鹽雞骨,沙薑雞脚,豉椒鵝腸同後加既薯仔牛柳粒。。無錯。。我地的確係之前食左飯。。但。。恐怖既係。。我地仍然清晒 椒鹽九肚魚粉漿剛好,食落香脆惹味。。沙薑雞脚入味,唔洗再點沙薑醬已經好好味,可惜友達們唔多好,唯有一條友慢慢啜。。美中不足既係椒鹽雞軟骨炒得比較濕,無左果種口感。。鵝腸亦唔夠肥美。。 是夜最大驚嘉非薯仔粒牛柳莫屬。。友達係FB Check In 後,其友人強烈推薦,雖然大家已經好飽,但仍敵唔過我地內心既為食鬼,一於死就死,至多聽日跑多兩轉。。一上枱,已經聞到陣陣美極既香味,薯仔粒雖然係高澱邪惡之物,絕不易深夜進食,但大家都抵受唔住佢既引誘,一邊念罪過,一邊擺入口。。。當中滋味,真係非筆墨可以形容,就留俾你地親身體會。。一邊食一邊吹水到老闆話收鋪。。完完全全將早前既劣食不

。當中滋味,真係非筆墨可以形容,就留俾你地親身體會。。

一邊食一邊吹水到老闆話收鋪。。完完全全將早前既劣食不快經歷溝走晒。。。其實愛文生仲有好多推介小菜,但可惜肚皮有限,唯有留返下次再試!
2014-01-04
$90 (宵夜)