2008-06-25
06-24-2008吉列 - 我的至愛,但衹限Tonkichi - CWB,這麽多年水準依然,甚至比我在日本吃的更勝一籌。但一想到等位幾乎每次都超過一個鐘就令人止步,今晚好Lucky,祇係等咗十幾分鐘,可能就嚟Close,果然坐吓無耐就Last Order,心想會唔會失準呢。至愛的大蝦拼豬扒及生蠔豬柳很快已在面前,一貫的金黄鬆脆、多汁好味,服務亦沒有因就嚟收檔而鬆懈,Waitress主動講解各款汁醬的用法,即使知道點用,仍樂意每次聽她們講解。她們好似預知你就嚟食到差不多,主動來加椰菜,加飯,椰菜鮮甜,日本飯軟熟甘香,亦是此店的賣點。今晚實在太開心喇,不知不覺傾耐咗添,走的時候經理禮貌地告訴我哋八號風球剛剛掛起,提醒我們小心。唔好意思,你哋都係吖。