2019-08-26 145 浏览
最近去咗间好有意义嘅Cafe,成间Cafe入边有成十几只🐱🐱,全部都系流浪猫咪。店主真系爱猫之人,可以比浪浪有一个容身之所。成间Cafe嘅设计都系日式,所以座位都系榻榻米,连装修都好和风,每个角落都系打卡嘅靓位。收费头一个钟都系$68,之后每个钟$38,每个钟都会包一杯饮品,又或者可以叫野食抵消番𠮶个钟嘅价钱,价格都好合理。呢度所有猫猫都可以自由走来走去,顾客可以同佢地合照,有d仲肯俾你抱住影相,真系好窝心。我哋叫咗个小食拼盘,有薯角、鸡块等等,份量都几多。提拉米苏千层蛋糕🍰食落去甜而不漏。白桃乌龙茶饮落清新怡人,抹茶鲜奶好香浓,而且个杯仲好得意系猫猫图案。咁多🐱🐱陪伴一齐下午茶,心情都靓晒。场地除咗好多猫猫摆设之外,仲有一啲猫猫制品可以比大家买,店主会将部份收益捐比「深水埗喵喵喵」义工团体,可以帮助浪浪揾到自己嘅屋企,推广领养。系猫奴嘅你一定要黎试吓!

系猫奴嘅你一定要黎试吓!