2024-01-12 353 浏览
😀今日放假唔想煮饭,就上网睇下屋企附近有咩好野食推介,然后就发现左呢间餐厅,餐厅装修都几别致,😀而且专门食正宗粤菜,好有特色,就即刻决定食呢间!😀《极品烧鹅皇》:有时饮食不单只系填饱肚子咁简单🍴,而系一种享受,一种艺术。就好似眼前呢碟极品烧鹅皇,卖相已经系首先投降我味觉既头啖汤👀。金黄色既皮脆而不硬,烧到恰到好处,啖啖肉香飘逸,喺口中融化,令人忍唔住一再攞起筷子。每一块鹅肉都渗透著深厚旗杆酱油既味道,而且肉质弹牙鲜嫩,唔会太肥腻,咬落去就似在颂赞佢既高贵血统😋。嚟讲讲港式饮食,烧鹅绝对系其中一个代表🏅。而呢碟烧鹅皇更系将港式既烧味带到另一个层次。不单止系外皮既香脆,就连佢那层薄薄既脂肪都系透明而吸引🌟,配上秘制既甜酱,真系话唔出既完美搭配。烧鹅皇既味道,犹如一幅幅色彩缤纷既画作🖌,对味蕾来说就如同对眼睛一样既享受。而当中既每一口,都好像一个个美妙既音符🎶,谱写出一曲曲动听既乐章。无论系独自享用,抑或同家人朋友分食,都能感受到满足与幸福。最后,只能说,极品烧鹅皇不只系食物,佢系一场味觉上嘅盛宴,一种让人回味无穷既美食体验👑。下次有机会再见到佢,一定会再次投入佢既怀抱,享受那悠长又精致既滋

最后,只能说,极品烧鹅皇不只系食物,佢系一场味觉上嘅盛宴,一种让人回味无穷既美食体验👑。下次有机会再见到佢,一定会再次投入佢既怀抱,享受那悠长又精致既滋味之旅🌈。

😀《椒盐鲍鱼》:搭配椒盐调味,鲍鱼肉质鲜嫩,口感弹牙,椒盐的香气和微辣的味道使整道菜更加开胃。
😀《川辣猪手》:猪手经过熬煮后,肉质鲜嫩多汁,搭配著辣椒和各种香料的独特调味,味道麻辣鲜香。
😀《椒盐九肚鱼》:配合椒盐调味,呈现出鱼肉的鲜美和丰富的口感。

餐厅真系好受欢迎,好多人帮衬,要食既朋友都要提早拎位啊!😀