2022-08-15
旺角唔算太多樓上吧, 不過友人介紹左呢間係旺角726 既Darkleaf Cafe & Lounge 氣氛仲好唔錯雖然今日目標係先去一探究竟, 食個晚飯先, 但下次飲野chill 又有一個新選擇!叫左一人一碟意粉 + mocktail, 比目魚帶子香草意粉同澳洲M5和牛肉眼香草意粉兩個份量都非常驚人, 超大一碟, 而且望賣相都知意粉相當多汁creamy, 完全係岩晒我口味-比目魚帶子香草意粉比目魚超大一塊, 大過手掌, 足料👍肉質非常滑, 魚味香濃,再加埋2大粒金香可口既帶子~ 每條意粉都沾滿忌廉香草汁,非常creamy! 同魚柳非常之夾!-澳洲M5和牛肉眼香草意粉牛扒用上澳洲M5和牛肉眼,牛味香濃,無指明要幾成熟但廚師好有水準, 煎出黎仲係帶點粉嫩, 肉質juciy! 意粉帶點松露味, 味道豐富飲品方面 叫左mocktails Mango Shiso 同Peach Camomile 本身唔中意飲芒果味飲品, 因為多數都好藥水feel, 但呢杯係非常好飲, 好清新, 甜度剛好, 帶有少少檸橙味, 清新!Peach Camomile 係帶有淡淡香氣的洋甘菊味道味, 雖然有少少甘苦味, 但
-比目魚帶子香草意粉
-澳洲M5和牛肉眼香草意粉
Peach Camomile 係帶有淡淡香氣的洋甘菊味道味, 雖然有少少甘苦味, 但反而更好, 飲落去係好舒服既感覺, 唔會齋桃甜味, 飲後飲解膩一流