招聘中
最高可达 $18,800
月薪 (面议)
2024-04-19 92 浏览
最近朋友介绍系红磡既意粉狂热有个SET好抵食, 如果唔转特别野既话, 每人都唔洗$200,系依架香港食野越黎越贵既情况下, D个价钱真系好吸引, 所以我就跟佢去一探明白入到去既环境系几有特色既西餐厅, 特别系近门口果个好大既灯都几抢眼,而且位同位之间都有距离, 令我地食得同倾得开心 坐底左我地就睇下食咩啦, 见到传说中有个$278既二人餐, 有汤, 有前菜, 有两个主菜, 有甜品, 有饮品, D个价钱黎讲真系好OK, 我地见咁平, 所以再加左少少钱去转其他野法式芝士洋葱汤够香够浓,汤底滑溜, 仲有淡淡的芝士融化入汤既感觉,洋葱香甜而不腻, 好开胃香浓南瓜忌廉汤浓稠绵滑, 南瓜的天然甜味与忌廉的浓郁完美结合,入口即化, 带来满满的幸福感,香气四溢,令人垂涎欲滴凯撒沙律新鲜的生菜叶子搭配脆口的面包丁, 加上带有咸香味的培根和Parmesan乳酪, 再淋上浓郁的凯撒酱,每一口都是一个美味的组合, 这道沙律不仅口感丰富, 而且色彩鲜艳蒜香白酒汁海蚬意粉新鲜的海蚬与弹牙的意粉完美结合, 搭配蒜香与白酒的香气, 散发出诱人的味道, 白酒汁的酒香与蒜味相互融合, 带来一种独特的风味, 令人回味无穷软

香浓南瓜忌廉汤&法式芝士洋葱汤
法式芝士洋葱汤

香浓南瓜忌廉汤

软壳蟹配海胆忌廉汁鲜制意粉
软壳蟹
软谷蟹配海胆忌廉汁鲜制意粉-加$48
香脆既软谷蟹的鲜美与海胆的鲜甜完美结合, 配上浓郁的忌廉汁, 营造出轻奢华的口感, 鲜制意粉的弹牙口感更增添了整道菜的层次感, 每一口都能品味到海胆的鲜味, 配合蟹肉的鲜甜, 冇得输啦

朱古力窝夫
朱古力窝夫-加$38
窝夫的外层酥脆, 内里松软, 每一口都带来满满的幸福感, 朱古力酱的滑顺口感和浓郁的巧克力香味与窝夫完美融合, 而且仲有球朱古力雪糕, 一冷一热既配合, 可以作为一个完美的句号

水果茶&可乐
饮品
饮品系SET都有的, 除左我饮既比较普通既百事外, 水果茶都系唔洗加钱的

总结, D个SET性价比上一定冇得输, 食物同服务都几好, 位置又就脚, 我好多谢朋友既介绍
2024-04-16
香浓南瓜忌廉汤&法式芝士洋葱汤