2008-11-22
今日同屋企人去意粉360食晚飯。一早訂左位,好快就安排入座。一坐低,好快俾水、餐具同碟我地。我唔知點解,有個waitress幫人加水,但偏偏唔幫我加水。可能佢地太忙睇唔到啦。我要舉手先有人應我,待應Non-no好醒目,聽到我細佬要飲冰水即刻換比佢。我地叫左...蒜蓉多士、三文魚凱撒沙律、芝士蕃茄意粉、龍蝦汁墨魚汁石頭鍋飯、牛利石頭鍋飯配香辣汁、雜錦pizza。飲品要柚子特飲同玫瑰特飲。蒜蓉多士:唔錯啦,都有5塊,同意粉屋一樣。三文魚沙律:三文魚好新鮮,D菜都唔錯啦蕃茄意粉:好多蕃茄,但芝士味就唔係好突出,麻麻地啦龍蝦汁鍋飯:好多海鮮,個汁都唔算太鹹,幾好。食到底都有飯焦。牛利鍋飯:呢個仲正過龍蝦汁鍋飯,個香辣汁好惹味,牛利好香好有肉味。pizza:個pizza好薄,D料無乜特別,普通啦。柚子特飲:好濃柚子味,唔太甜。玫瑰特飲:有陣薰衣草既味,好正。除此之外,仲有D奶味,如果少D冰就好啦唔講唔知,意粉屋、意粉360同ME.N.U都係大家樂集團。整體都唔錯啦。但比起九龍灣既ME.N.U份量少D,如果份量多D就更好啦。結帳果陣,我估Non-no會找番錢比我,點知佢找番黎既係未找數既500元。
蒜蓉多士:唔錯啦,都有5塊,同意粉屋一樣。
三文魚沙律:三文魚好新鮮,D菜都唔錯啦
蕃茄意粉:好多蕃茄,但芝士味就唔係好突出,麻麻地啦
pizza:個pizza好薄,D料無乜特別,普通啦。
柚子特飲:好濃柚子味,唔太甜。
唔講唔知,意粉屋、意粉360同ME.N.U都係大家樂集團。
結帳果陣,我估Non-no會找番錢比我,點知佢找番黎既係未找數既500元。佢都幾好禮貌,講番唔好意思。說來話長,佢又唔小心跌左張單落地,我即刻好快手咁俾番佢。唔通真係做到太忙先擺烏龍。呢個Non-no既服務態度都唔錯啦,如果可以多D笑容同少D黑口黑面就更好啦。