2021-06-01
🇭🇰Between·呢間個雞蛋三文治我想試好耐㗎喇 但係因為大館嗰間長期都超多人 我地又唔想禮拜六日都要早起去排隊 所以一路都冇試過😂😂我見佢近排係灣仔開左 就lunch time黎左試 佢呢度雖然無大館裝修咁靚 就咁行簡潔木系風 但係都坐得好舒服 而且出奇地lunch都唔係好多人 係真係可以慢慢嘆🥰·日本雞蛋三文治$58 l 味噌曲奇$28其實呢個三文治都可以加錢轉lunch set既 不過因為我地驚食唔曬就無咁做到🤣🤣佢個三文治真係好足料 而且比我想像中好食 佢個溏心蛋真係好溏心 就咁用少少海鹽已經超夠味😌不過佢個碎蛋沙律就單調少少 個蔥粒我自己覺得有D唔夠明顯🤔個味噌曲奇我係見openrice有人比5粒星 所以嗌既 佢個質地係似硬身少少既軟曲奇 少少chewy咁 真係幾特別🍪不過我自己其實唔係好食得出佢係味噌 我就咁覺得佢鹹鹹地😂😂不過我男朋友就話味噌味超濃 每啖都食到lol🤣·煙三文魚意大利粉$108呢個就跟一杯野飲既 所以都幾抵食😈佢個matcha latte抹茶味濃得黎唔會太搶 所以都幾好飲🍵之後佢個意粉都超有驚喜 我覺得直頭好味過個三文治添 佢個意粉煮到剛剛好 係完美既
日本雞蛋三文治$58 l 味噌曲奇$28
日本雞蛋三文治
煙三文魚意大利粉$108
煙三文魚意大利粉
呢個就跟一杯野飲既 所以都幾抵食😈佢個matcha latte抹茶味濃得黎唔會太搶 所以都幾好飲🍵之後佢個意粉都超有驚喜 我覺得直頭好味過個三文治添 佢個意粉煮到剛剛好 係完美既al dente 而且佢個調味超有層次感 個味噌忌廉超有特色 而且唔會太膩 配埋佢既紫菜同埋三文魚子口感超級豐富 我地勁中意😍😍🤤
#rbyeat
#rbycafe