2021-01-15 9151 浏览
Cheesecake Factory的确好受欢迎,明明餐厅好大间,但每次都要等位。店员会比个beeper,一响就有位,店员一般讲的等候时间都比较长,但其实次次都讲夸张左一倍。餐厅灯光昏暗,几有气氛,虽然餐厅出品的份量以大闻名,但其实最近已缩减了。我地好钟意一家人黎聚餐,就连餐前包都好好味。个人较喜欢黑糖包,与outback不同的是呢到比较外脆内软,表面有麦皮,但两者都好香黑糖味,同样可以无限refill。呢个热菠菜芝士dip系二人份量,好香,唔算好浓芝士味,唔会好腻,附有海量粟米片可以点sour cream或蕃茄粒。呢个邪恶之选系我的最爱之一,大量的芝士令nachos变得有烟韧,上面有三球牛油果酱、salsa同sour cream。食下一啖,好快搞掂!呢个相对地较普通,鱼的调味淡淡的,旁边配有饭同黑豆,三样野好似冇咩关系,各自食。呢个系我必点,自己一个都食得哂,用左madeira wine煮,长通粉微甜,好惹味,混了煎香的鸡肉粒,人间美味。蝴蝶粉同样出色,软硬度啱啱好,但鸡肉冇上一碟咁香,同埋芝士汁始终容易觉得腻,但都系高质pasta!
我地好钟意一家人黎聚餐,就连餐前包都好好味。
餐前包
Hot Spinach and Cheese Dip
Factory Nachos
Fish Tacos

Pasta Da Vinci
Farfalle with chicken and roasted garlic
等候时间
20 分钟 (堂食)
餐前包
Hot Spinach and Cheese Dip