2008-06-06
跟爸爸媽媽吃晚飯後意猶未盡, 又係吃甜品的時候, 就近近地來了這裡. 當然之前要先行取了優惠卷吃免費的鮮芒果布甸, 方法其實都好簡單, 就係地鐵站口有得派.鮮芒果布甸 $16: 7分, 本身要$16一客的, 吃落口跟之前差不多, 都係偏粉, 不過芒果味都算濃郁的.榴槤飄香 $25, 專登叫這個給媽媽吃, 我們三人都係麻麻榴槤, 最後小弟只淺吃了一口, 覺得還不太臭的, 未算做好香, 但喜歡榴槤的應該滿意吧.黑珍珠意大利涼粉 $25: 8分, 即係黑珍珠加西瓜加蜜瓜加切成條狀的涼粉, 係好冰涼的配搭, 吃落口不會有好薑的感覺, 加上大量的花奶, 吃落口更像甜品. 水果鮮甜, 不過黑珍珠的口感只係一般, 小弟寧願只要水果加涼粉好了.招牌楊枝甘露 $25: 9分, 是晚的芒果幾鮮甜, 西柚也不太酸, 數楊枝甘露, 這裡始終係令人滿意的.剛剛坐低仲有位的, 但之後就大把人等, 都係吃完就走, 無理由要霸住人地張臺. 而來這裡吃甜品, 也始終有一定水準的.