2009-07-04 14 浏览
之前已經見這網站介紹金寶越南粉, 都想試試, 地點在朗豪坊的 FOODCOURT, 唔難搵買一份豬頸肉紅飯食, 三十九蚊連一杯茶豬頸肉係燒的, 但應該只係普通的爐, 不是炭燒的, 因為無炭味, 味道OK, 覺得甜左小小, 咸味就唔係好夠, 但份量幾多紅飯係茄汁炒飯, 去到櫃面, 職員先打開個碗蓋, 保了溫的紅飯此時熱辣辣出哂煙咁, FOODCOURT 嚟講都算細心, 一般的餐廳都由啲飯凍, 啋係都傻咁青木瓜沙律好好味, 個魚露最意料不到, 因為有啲越南餐用醋做酸魚露, 又難食又臭, 但金寶的魚露係用青檸做, 有好清新的青檸味, 一粒青檸百佳都賣兩蚊, 用嚟榨汁得好小, 佢地居然捨得用, 讚!下次會再食!
買一份豬頸肉紅飯食, 三十九蚊連一杯茶
下次會再食!