2015-08-14 816 浏览
聽媽媽講太和對面開左間cafe 叫咖啡灣,大家都諗住試好耐,今日恰巧可以一齊去食我家姐同妹補祝我餐生日飯 由於舖位比較細,每台用餐限定90分鐘,而且要齊人先可以入座差不多有位時,職員俾左份餐牌我地,提意我地可以先點菜,到入座時就可以有更多用餐既時間我地當然第一時間點左個窩丈先,因為製作都要二十分鐘架,跟住就點埋其他野食依個海蝦沙律d菜食得出真係新鮮,好爽甜,而蝦我唔食得但我家姐話好好味個意粉實在唔記得叫咩名,但比我預期的好食,酸酸甜甜,幾開胃,意粉唔太淋又唔硬 真係唔錯薯條一定好食過m字頭果間連鎖店 ,而魚柳略微咸左少少,但絕對脆口唔油膩依個真係比我預期好食,有芝士有什菇相撞變得唔滯口,而且個薯皮好香口,成件事配合得好好絕對推薦+好好味,食到唔停口,汁醬好香又夠多,煙三文魚份量ok,下次我都會再點依個食依個只有我妹同家姐食,所以味道如何我都唔清楚,但漢堡係餐廳自己手打既,家姐同妹都話好好食唯一既敗筆  咖啡味比較淡,冇咩香味,奶泡都算綿滑  拉花雖然做得唔平衡,但我覺得味道重要點話明愛心,絕對係普通份量既增量版,職員會等我地享用完所有食物先再幫我地出甜品,很細心的了,有好多餐廳理得你死
我家姐同妹補祝我餐生日飯
什菇焗薯皮
三文魚黑松露意粉
和牛漢堡拼薯條

鮮奶咖啡
話明愛心,絕對係普通份量既增量版,職員會等我地享用完所有食物先再幫我地出甜品,很細心的了,有好多餐廳理得你死一次過咩都出哂俾你食,食唔切係你既事

個窩夫四個人分,每日食到兩小件,已經好滿足,口感唔係實的的果種,比較鬆鬆空氣既感覺,所以食完唔會好滯,但老實講一個人依個版本就一定食唔哂

掛住食冇留意價錢,淨係記得埋單六百幾蚊

我覺得由拎飛,安排座位,出餐各方面,職員門都有計算過所以成件事係好有效率 好順暢,食物同服務方面我地都好滿意,職員都有問我地對依度既意見,我地唯一意見就係。。如果間舖可以開大d就好啦!  依餐真係滿意到極

和牛漢堡拼薯條
2015-08-14