2017-09-20
每次經過都好想試下佢嘅厥餅,但因為最少要買50g,望落好似好多,怕一個人食唔晒會浪費,所以次次都係望下就當食左...今次終於等到有人陪我食,2個人食50g,應該冇問題啦!50g 只可以揀一款味道;80g可以揀3款;100g可以揀4款,雖然好想試兩個味,但好忍手買住50g先,最多好食嘅咪再encore 囉~買左黑糖味返屋企食,我仲以為新鮮嘅厥餅係唔洗雪,點知俾錢嘅時候cashier 喺雪櫃攞左一盒pack好左嘅出黎,宜家天氣咁熱,拎到返屋企咪會有倒汗水,啲黃豆粉咪會溶同黐定晒囉好喇,返到屋企好開心咁要食佢喇,男朋友首先放左落口,第一個反應係「唔好食嘅!」我即刻試一舊啦,依,真係唔好食嘅喂!佢個質感腍得黎有啲削,冇咩咬口/煙韌嘅口感,黑糖味唔出,淨係食到甜味。黃豆粉唔知係本身唔夠定已經溶左、每舊大細不一(唔可以用「粒」黎形容,因為都算大「舊」)好彩只係買左50g,叫做勉強食晒,同埋應該冇下次。
好彩只係買左50g,叫做勉強食晒,同埋應該冇下次。
黑糖厥餅