2020-11-12
趁住近期大閘蟹🦀🦀旺季,所以搵咗九龍城呢間台灣食店"等等Hea"居然有大閘蟹任食當晚預約咗七點半入座 , 七點二十分到達門口時,已經有十幾廿人排隊等候,有walk in有電話預約 , 店家在安排入座上有點混亂,唔需要核對個名同電話,只要你話電話預約咗,同埋幾多位,佢就會安排你入去,大家講個信字🤣 原本預約咗七點半,直至八點鐘先正式被安排入座😂😂😂任食大閘蟹分三個價錢,本人揀咗中間價位$488+10%食中蟹🦀 上蟹速度快👍👍👍絕不吝嗇😎 隻隻蟹上枱都係出煙熱辣辣既😋 要幾多隻畀幾多隻,食既過程完全冇壓力,食過咁多次大閘蟹任食呢間係食得最開心嘅👍😊隻隻蟹都好新鮮冇死蟹,蟹公蟹乸一樣咁正😋 不過食咗第一轉指定兩隻蟹公之後,叫第二轉蟹時,舖頭話已經無曬$488中蟹乸,會俾$388既細蟹乸我地,感覺上面好似俾人揾咗笨咁😑不過都已經坐低咗,同埋開始食緊,唯有默默地接受🤦♀️台式小食方面叫咗鰻魚,炸花枝丸,鴨血 ,蚵仔滷肉飯,蟹粥,小食方面唔太似地道台灣口味,感覺一般般, 炸花枝丸可以一試 ,其他可以唔叫,留肚食大閘蟹吧啦 。飲品方面,當晚居然所有台式飲品例如珍珠奶茶,烏龍茶等等全部無芝士奶蓋提供,
不過都已經坐低咗,同埋開始食緊,唯有默默地接受🤦♀️
台式小食方面叫咗鰻魚,炸花枝丸,鴨血 ,蚵仔滷肉飯,蟹粥,小食方面唔太似地道台灣口味,感覺一般般, 炸花枝丸可以一試 ,其他可以唔叫,留肚食大閘蟹吧啦 。飲品方面,當晚居然所有台式飲品例如珍珠奶茶,烏龍茶等等全部無芝士奶蓋提供,有d失望,試唔到佢d芝士奶蓋既功夫🤣不過熱薑茶有驚喜,杯內居然有芋圓😋 可以當甜品食👍
雖然話任食得88分鐘, 不過全程都無店員幫你計時,任你坐任你地食, 食到飽先自己埋單走人😂店家會唔會太好人👍😊最後兩個人食咗28隻大閘蟹,捧住個肚返屋企。