2020-03-28
呢間以「空投」✈️🗺作主題嘅小店主打外賣,啱晒依家要避開外出進食嘅我哋!食物價錢合理,性價比高,又足料又抵食!兩款炒飯上面都鋪左一大羹魚子,份量十足,粗略估計入面應該有兩碗飯😂😂鰻魚炒飯($50)未開蓋已經陣陣香味,燒汁作底,入面有鰻魚粒、紫菜同三色豆,配埋蟹籽食落去又有口感又健康。至於蟹肉蟹膏炒飯($60)食落去明顯感受到有蟹膏味,絕非得個名,蟹肉份量亦都好足,配埋切粒嘅豆有一種令人回味嘅感覺。同較濃味嘅鰻魚炒飯係兩種感覺!😋我哋另外叫咗個小食「蟹肉忌廉薯餅($28)」,一𠝹開餡就流晒出嚟,入面混合左一絲絲蟹肉,打磨後口感幼滑,比想像中冇咁膩!由於我哋叫咗兩個主食,另加$18就有手調或特調飲品。雙重朱古力粗沙(冰飲 特調)朱古力味濃郁,飲落去仲有細細粒嘅朱古力粒,好有口感。至於薄荷朱古力浴(熱飲 特調)就唔太合乎我呢啲小朋友口味,飲落去有少少中藥感覺。