2020-10-07 1009 浏览
去顺丰寄完野见到隔离有间糖水铺,见天气又开始凉就入左呢间菓之店食下中式糖水。揭左阵menu都几多款拣,有waffle,有刨冰,又有中式热糖水,今次第一次食就拣左紫薯汤圆。未食之前有d担心d紫薯唔够甜,因为一般紫色都无黄薯咁甜,食完第一啖之后就知我过虑了。紫薯好够甜,煲得又够淋,份量唔算好多,不过一个人饭后食啱啱好。最中意系佢个汤姜味够重,本身谂住系普通无乜姜味既糖沟水,食落真系有惊喜,饮完即刻个胃暖晒! 汤圆都几好食,拣左芝麻味,不过都好似无乜食过边间汤圆系难食🤣🤣一碗蕃薯汤圆糖水盛惠$37,以呢个区黎讲有少少贵,不过见佢好食都无乜所谓,呢间绝对会encore! 下次会试埋佢其他款式😎

有营紫薯汤圆

有营紫薯汤圆