2021-06-18
星期四晚同男朋友食飯,叫咗兩個dinner set。餐廳裝修好少女好夢幻💖幾適合打卡~中湯好足料,夠熱,好好飲!!西湯不過不失,個人認為中湯更出色。中湯前菜係配烤夫,我第一次食🤣不過略嫌太多醬汁,好鹹😕 沙律就正正常常,羽衣甘藍好爽口。嘢飲我哋嗌左冰茶,幾解渴唔錯主菜一份係意大利飯,好有驚喜!! 炸魷魚圈食落完全唔似食素,好有口感。成個飯都好惹味,配埋啲雜菌同蔬菜,食到停唔到口。不過留意到啲飯唔似係平時食開細細粒嗰種。另一份主菜係焗千層麵,又係超好食!最鍾意入面嘅南瓜同番薯,配埋超多芝士,麵唔會太淋,又唔鹹,男朋友係咁話好味🤣🤣甜品我哋嗌左泰式奶茶千層蛋糕(+$25),同埋紅豆糕。千層蛋糕唔太甜,不過略嫌皮有啲硬,整體都好好食,唔會好漏。紅豆糕都好食,不過椰奶味唔夠出,但我都好鍾意😋整體印象都好好,估唔到素食都可以咁好味。餐廳職員都好nice,見我哋咁遲先嚟食仲同我哋傾偈。不過略嫌價錢少貴,但食物質素好好,環境都舒適,有機會會再嚟過。
嘢飲我哋嗌左冰茶,幾解渴唔錯