2023-10-29
意式風情•午市套餐🍽️-除咗週末 我而家多咗幫襯大館嘅餐廳 環境正氛圍唔錯 今次同閨蜜 揀個閒日食set lunch -🐙迷你八爪魚其他餐廳多數用橄欖油🫒浸八爪魚做前菜 呢度改用辣蕃茄醬🥫再跟多士薄片 香脆開胃 食慾越食越有😜-🍝烤豬肉貝殼粉🍝蛤肉扁意粉之前食過A.O.P. spaghetti 簡簡單單味道正😍 原來貝殼粉同扁意粉一樣掂‼️ 貝殼粉夾雜juicy嘅pulled pork 口感好夠chewy 大蜆肉潤澤肥美 意粉掛上香茜碎 al dente之餘 口腔有陣陣清幽草香🌿-🐔菠菜磨菇醬伴雞胸雞胸肉質乾 尚好下面嘅broccolini油潤爽脆-🐟香煎鱸魚煎魚扒外皮焦脆 牛油忌廉醬汁creamy 同魚肉幾搭-🍰Pistachio tiramisu開心果碎好crunchy 甜品有咖啡酒味 亦有mascarpone芝士嘅滑溜綿密口感- 📍Cantina中環荷李活道10號大館1座1樓
🐙迷你八爪魚
🍝烤豬肉貝殼粉