2013-12-23 165 浏览
同朋友係旺角正苦惱食乜好,行經西洋菜街,見到有間新開食店,門口好多花牌,於是望下門口餐牌,D食物都好吸引,就選擇此處晚餐。此處店舖唔算好大,但佈置見心思,有懷舊感覺,除了牆上有D畫及汽車裝飾外,發覺枱面係用咗瓦仔做圖案,好懷舊, 以及全部係卡位, 所以坐得好舒服.黑椒紐西蘭穀飼牛配珍珠飯,上枱時有D驚,因為係生嘅肥牛,但朋友襯熱係鐵板炒兩炒,即刻熟晒都冇咁驚,重覺得幾特別,又有得玩,又有得食,味道方面,反而食唔到有黑椒味,但食到有甜甜地嘅燒汁味, 配埋D飯同薯菜,覺得好好味,肥牛因為係生上,嚟度先炒熟,所以好稔好軟,剛剛好,唔會韌,我下次都會再食呢個飯。意大利黑松露帶子流心蛋包飯,又係好特別,我同朋友話點解D蛋唔係黃色,係綠綠地色,咁啱個職員聽到,立即解說,係因為加咗黑松露所以咁綠綠地色。所以我未食已有黑松露嘅味飄出嚟,好香,但D帶子就好細粒,佢用咗珍珠帶子,所以食唔到有帶子味, D蛋都好滑, 配埋D飯, 成個飯好香. 美中不足係帶子唔夠大隻, 如果佢用大粒帶子, 會倍覺個飯更加完美.叫餐重可以加$29升級, 要多兩款小食, 我地選擇了薯蓉焗法國田螺及瑞士雞翼. 焗田螺係我同朋友嘅至愛

焗田螺係我同朋友嘅至愛, 所以上枱後, 哈哈: 未影相已經唔見咗兩粒.
但佢哋個田螺冇令我地失望, 有意外驚喜, D田螺好大粒, 好軟, 重有D香草味, 我同朋友都覺得好好味,
加$29好祗食.
瑞士雞翼反而冇咩特別, 覺得只係似鹵水雞翼, 唔係甜甜地個D瑞士雞翼, 所以麻麻地.

都未食完呢餐, 我已決定平安夜再同老公嚟食, 反正未知個晚食咩好, 佢哋又係食西餐, 啱晒.
题外话/补充资料: 除咗食物好味值得一讚之外, 佢哋D服務都值得一讚, 每個職員都好好禮貌, 希望佢哋可以各方面都保持水準, 或更加進步.
2013-12-20