2022-08-04 64 浏览
我地一行三人坐低就慢慢睇下餐牌,意外地發現,其實有啲菜式健康得黎,又同西餐中餐唔同,因為其中一個人進行緊生酮飲食法黎減肥,所以為咗佢叫咗個沙律同烤雞咁就夠晒蛋白質同纖維啦!山雞沙律🥗,有成半碟雞肉山,啱晒懶人起晒肉,配大量生菜蕃茄洋蔥,個醬汁都好輕盈,只係酸忌廉沙律醬同薄荷醬,卡路里都唔係好高,可以接受啦!😉👍🏻而個木桶烤雞,見佢煮法簡單,灑上香草,直接烤晒啲肥油出嚟,keep 到皮脆肉滑,仲好香雞味,味道又唔dry!🍗🍗🐥我地兩個就外加個邪惡芝士烤餅夾住烤雞同山雞沙律,變咗高級版雞肉卷啊,係咪好醒呢!埋單每人都唔使一百蚊,抵食得黎又健康,附近街坊有福了!😀😊🙌🏻