2021-05-13
之前幾次主題cafe都有去過呢間餐廳食個人覺得呢間餐廳既意粉係最有保證如果第一次食, 又怕中伏,個人日常晚飯套餐, 個人推薦佢嘅卡邦尼意粉, 佢唔單纯只係正常發揮,個人覺得甚至係好好味, 如果要分類嘅話,佢係有少少 小朋友口味嗰種甜甜地嘅卡邦尼, 然後入面有最基本嘅煙肉同洋蔥, 煙肉煎燶個少少保衛香,洋蔥都炒過,會食到少少甜味, 所以第一次食呢間cafe嘅卡邦尼意粉,係意外地覺得好味然後今次美少女主題就試咗另一款黑松露忌廉蝴蝶粉整體好味,佢嘅忌廉其實好濃沃, 又正常白汁嘅濃度,唔會太水, 黑松露唔會太重口, 如果以唔係好食到黑松露嘅朋友嚟講,可以試下呢一個, 因為佢個黑松露味真係好溫柔,意思意思下有陣味喺度,但係又唔會太過出🤣, 覺唔覺得呢個意粉既發揮唔太伏,而且都幾好味, 雖然唔會係好專業出面嗰啲黑松露白汁意粉嘅質素咁高, 但因為呢個餐廳嘅主題係打卡為主, 反而喺冇期望之下有啲意外地覺得好食~另外仲點咗美少女主題嘅迷你笆菲個人覺得,本身佢上面係cremia雪糕其實已經冇得輸😂😂 因為呢個日本牌子嘅雪糕真係好香,好重牛奶味而且好濃沃,食落去唔會好水,好似有啲棉花糖口感好鬆化, 我驚佢係
個人覺得呢間餐廳既意粉係最有保證
黑松露白汁蝴蝶粉
然後今次美少女主題就試咗另一款黑松露忌廉蝴蝶粉
美少女主題迷你芭菲
另外仲點咗美少女主題嘅迷你笆菲
個人覺得,本身佢上面係cremia雪糕其實已經冇得輸😂😂 因為呢個日本牌子嘅雪糕真係好香,好重牛奶味而且好濃沃,食落去唔會好水,好似有啲棉花糖口感好鬆化, 我驚佢係佢嗰三粒啫喱都幾好食, 有啲似小朋友糖,有水果甜但係又唔會係冇味嗰隻啫喱, 中間嗰層係曲奇碎同埋奶油忌廉, 個人鍾意佢啲曲奇碎落得好多, 好厚咁有一層, 雪糕加曲奇碎間接地變咗曲奇雪糕咁😋 但係下面嗰層忌廉就真係好流,死甜,係食兩啖唔會想食嗰種蛋糕忌廉嘅味道😂 而且都好多,有少少破壞咗 本來上面食cremia雪糕嘅體感, 水果再夾埋嗰D忌廉覺得有啲唔加麻麻地, 所以我食都淨係食上半部份
美少女便當窩夫
最後仲叫咗個便當窩夫打卡
食完可以拎埋個便當走, 窩夫係喊食,入面有芝士同埋Ham, 正常兩樣嘢夾埋就應該好食, 但係個窩夫整得有D硬, 食得有啲痛苦,而且冇乜味道, 可能佢怕冇乜味,隔離都配合左焦糖香蕉, 側邊又多咗杯完全冇味白烚嘅粟米, 唔係牛油粟米又唔係有落少少鹽, 白烚水嘅味道,呢三樣野唔係一齊食, 其實就算一齊食都應該冇乜影響,窩夫嘅無味配合甜甜既焦糖香蕉但加白烚嘅粟米, 其實係有少少九唔搭八😂 而且呢個價錢有啲小貴, 同之前個芭菲做對比,滿足感差好多, 都唔建議order, 打卡嘅話我覺得選擇仲有好多
地方都算闊落,枱都大, 環境都舒適, 整體感覺都尚算可以, 不過偶然係食一次佢啲主題menu打卡就夠😂 個人建議食意粉類會開心D😋