2021-01-03 446 浏览
周不時行吓南豐紗廠,而且必經愉景新城過,呢日經過見到『大X樂』對面開咗間新餐廳thai 2.0,望吓個餐牌,都好抵食,仲有禮拜一至五有唔同推介,真係好。點咗是日推介『豬扒凍檬』和『泰式海鮮濕河』,更加令人鍾意嘅係小食無限追加,第二度食嘢通常一個餐只限定追加一小食吖,於是乎我哋點咗四個小食,分别係『馬拉盞炒芥蘭』、『泰式鳳爪』、『香茅雞翼』和『椰汁西米糕』,跟餐飲品除咗咖啡,奶茶之外,仲有凍、熱龍眼冰。豬扒凍檬好大碟,豬扒亦有5、6件,細食嘅女仔两個share都够食,嗌多幾個小食亦開心;炒芥蘭好够火候,好香馬拉盞香氣;雞翼外脆内軟,趁熱食最滋味;凍,熱龍眼冰内有足料龍眼肉够晒滋補,而凍龍眼冰外表『顏值』高過熱嘅,你哋話係唔係?