2014-06-23
曾答應朋友有時間要去李公館試吓佢地嘅特色菜!終於等齊飯友,一行九人準備開懷大嚼一口氣柯打了八餸一湯,都幾震撼我們點了冰鎮咕嚕肉(特別版) ,海底椰燉豬湯,香椒蟹跟伊麵,黃金脆啤梨,疊疊煎藕餅,芥茉安格斯牛柳粒,黃金麥皮軟殼蟹,翡翠黑松露醬燒斑球,濃湯海藻浸鮮腐竹。燉湯夠熱,清甜美味,要柯打2盅才能滿足飯友中的’湯怪’ 冰鎮咕嚕肉(特別版) ,佢一上塲,閃燈不停。坦白說,淨係買相已經滿分,師傅真係用心機去做! 食落去感覺好特別,凍和熱的交替,但不失肉本身的鮮味,再加上冰鎮的士多啤梨和柑桔,果然品質保證,師傅應記一功。香椒蟹跟伊麵,朋友們讚不絕口,蟹是新鮮的,肉質甜美,配上香椒烹調,每條伊麵掛上濃濃的醬汁,好味!黃金脆啤梨,買相特別,絕對能夠滿足到口腹之慾。疊疊煎藕餅,擺設別緻,蓮藕和豬肉的比例恰到好處,吃得出是心機菜。芥茉安格斯牛柳粒,牛柳粒切得適中,一口一粒,我只可以說真的吃到停不了口! 推介。黃金麥皮軟殼蟹,特式菜,軟殼蟹炸得鬆脆,佐酒菜之選擇。翡翠黑松露醬燒斑球,黑松露醬汁能帶出斑球的鮮味,味道層次鮮明,下次一定再Encore!濃湯海藻浸鮮腐竹,配襯得宜,清甜可口。大家都滿足於
終於等齊飯友,一行九人準備開懷大嚼
一口氣柯打了八餸一湯,都幾震撼
燉湯夠熱,清甜美味,要柯打2盅才能滿足飯友中的’湯怪’
黃金脆啤梨,買相特別,絕對能夠滿足到口腹之慾。
黃金麥皮軟殼蟹,特式菜,軟殼蟹炸得鬆脆,佐酒菜之選擇。
濃湯海藻浸鮮腐竹,配襯得宜,清甜可口。
大家都滿足於是晚的菜式,原來李公館中午還有茶市,我們已傾緊下一次幾時再嚟喇