2016-09-18
今日9月11去杏花村稻香飲下午茶, 先講野食, 唔算好食既, 叫左個炸兩, 裡面既油炸鬼淋晒, 碗仔翅唔知點解有d甜, 另外叫左個炒麵都唔錯, 個麵炸得幾好, 蝦餃燒賣呢d大路野就不過不失啦服務方面, 一開始已經落錯單, 我叫一隻糯米雞, 佢冇落到, 反而幫我落左兩碟炸兩到3點幾既時候, 有個女職員行埋我張枱叫我地埋單, 因為佢地4點要埋數, 要我地自己拎張單出去收銀埋單, 之後先再返埋座位食野, 當時我地成枱點心未食晒, 所以打算轉頭先埋隔左一陣, 該名女職員再過黎, 語氣極不友善, 黑面再要求我地自行出去埋單先再可以返埋位食野, 我地都冇理會, 因為每次last order, 都係你地既職員會拎收據直接過黎埋單, 或者係等我地食埋離開先出去埋單到大約4點, 個位女職員拎收據黎, 黑面同態度極差, 要我地即時埋單, 咁我地一直打算俾現金, 未拎錢既時候, 該職員問都冇問我地用現金定簽卡, 就已經拎張點心紙咭過黎, 話我地要碌卡既就自己出去出面俾錢我即時話係俾現金, 咁佢就話現金可以俾佢, 可以即時找錢, 我地總共要俾$118.5, 咁我有$0.5既散紙, 諗住佢唔使找毫子, 但佢話
我即時話係俾現金, 咁佢就話現金可以俾佢, 可以即時找錢, 我地總共要俾$118.5, 咁我有$0.5既散紙, 諗住佢唔使找毫子, 但佢話唔好俾毫子佢, 佢唔會收, 要我地一定要俾齊頭數, 等佢拎5毫, 咁我話張單係$118.5, 我俾毫子你唔使找, 點可以唔收, 佢就黑面, 咁我最後俾左$119.5, 諗住找返1蚊, 最後該職員數左錢, 都唔找返錢就拎晒d錢走左去, 明明就佢話有錢找既, 我係度食咁多次都未試過不設找續同埋叫吹人埋單, 吹到好似債主收數咁
仲有唔明係, 隔離枱簽卡既, 佢就幫人拎埋卡出去俾錢,但就同我地講要簽卡就自己出去出面收銀埋單, 咁樣咩意思?!
該中年女職員係著全黑色衫, 短髮, 戴眼鏡
唔該稻香咁大間公司, 正視一下職員既態度問題啦