2012-05-18
到底我拖左幾耐先打呢一篇-,-哈哈, 話說上個月生日週, 上年支莊同我慶生 (多謝各位)。黎九龍城黃珍珍食晚飯。好老實, 我細個住九龍城, 黃珍珍都係由細食到大。依家黃珍珍裝修又靚左, 但野食就好似冇以前咁好食-,-首先黎既係菠蘿炒飯,都炒得幾爛下, 而且都有d太濕-,-菠蘿好有地們feel-,- 成個飯其實都唔太大, 大約4到5碗就冇。由於本人羊狂生日, 所以羊架都走唔甩但可惜都幾差-,-首先羊仔唔太好, 太瘦, 唔夠嫩, 唔夠羶。結果每一支羊架都燒到成條柴咁-,-一兩啖就食曬一支羊架, 味道麻麻地-,-飛天通菜, 都係食泰國菜必叫既炒出黎好香, 而且通菜都幾嫩, 睇個莖就知係好嫩既通菜食落唔錯, 抵讚煮魚係最成餐最好食既有個爐一路煮一路食, 上面既薑蔥好有味,條魚唔醒, 條魚愈煮愈好食而且下面d魚湯好好飲!!! 學我朋友話齋: 「美顏呀!!」 哈哈木瓜沙律, 一個字, 辣本人唔太識欣賞, 但朋友比既評價幾好-,-最後仲有最愛既椰菜苗炒得有點太生, 但都幾爽口, 幾新鮮, 好好食黃珍珍其實係九龍城既泰國野其實算係貴左幾多-,-但質素就相比之下, 其實唔係好好多。希望下次黎 (如果仲會
黎九龍城黃珍珍食晚飯。
好老實, 我細個住九龍城, 黃珍珍都係由細食到大。
依家黃珍珍裝修又靚左, 但野食就好似冇以前咁好食-,-
都炒得幾爛下, 而且都有d太濕-,-
但可惜都幾差-,-
首先羊仔唔太好, 太瘦, 唔夠嫩, 唔夠羶。
結果每一支羊架都燒到成條柴咁-,-
一兩啖就食曬一支羊架, 味道麻麻地-,-
炒出黎好香, 而且通菜都幾嫩, 睇個莖就知係好嫩既通菜
食落唔錯, 抵讚
有個爐一路煮一路食, 上面既薑蔥好有味,
條魚唔醒, 條魚愈煮愈好食
本人唔太識欣賞, 但朋友比既評價幾好-,-
炒得有點太生, 但都幾爽口, 幾新鮮, 好好食
黃珍珍其實係九龍城既泰國野其實算係貴左幾多-,-
但質素就相比之下, 其實唔係好好多。
希望下次黎 (如果仲會黎), 會好返啦, 我細個黎食好好食嫁