2015-09-28
我地好鍾意每個月黎一次 食假日下午茶 3-5:30pm 食一餐當食埋夜晚 之前黎過咩信用卡都有折 所以圍起百幾蚊食2餐 都算係咁 仲有鮑魚送 但近期變左瑞士汁乳鴿 我就冇興趣啦😓😓昨日諗住一家三口黎 照舊一餐當兩餐 點知冇左信用卡折扣之餘 野食都愈來愈少 幾個地方放一樣嘅野 只係大細唔同 切割唔同😓😓 沙律 三文治 冷麵 壽司 西式麵包 生果 碗仔翅 湯麵 點心 中式包 炸物 串燒 西多 蘋果酥 甜品都冇乜特別未食就見到個碗仔翅kit tat tat 唔想要 上次試過個漢堡 好so 所以都冇再試沙律分開放左2個位置 分別係 有啲撈左醬 有啲自己撈囉 哈哈本人食自助餐最愛其實食幾碟沙律 飲個湯 之後食少少熱野 幾件甜品就走 但我唔明 點解下午茶可以冇湯飲 >< 湯都係流質野啫 又唔難整 又唔洗好貴雖然任食啫 但都唔洗全部飽肚野 同炸野卦 蝦多士 蝦麵包多啲 唯一係個天婦羅蝦幾好味 脆得黎保留蝦味 餃子就正常啦 個雜菜咖哩角認真麻麻 而串燒 今次都係得返牛&雞 記得之前仲有雞翼呀咁我胃口不嬲唔大 所以唔會叫湯麵 但會要碗淨菜 今次自己加左點心類嘅魚翅餃😂😂 都係一般最後就要
雖然任食啫 但都唔洗全部飽肚野 同炸野卦
最後就要咗啲 tiramisu, brownie, puff
前2者麻麻地 淋得滯 又甜得滯 係個puff正常啲
個哈蜜瓜大大件都幾甜架喎👍🏼👍🏼
其實生果有3個位置 除左呢個大大件有菠蘿 西瓜 仲有切左粒嘅雜果盆、俾人點朱古力噴泉嘅生果粒 同埋 生果壽司 我估個底係天使蛋糕卦 我就冇試過 但乙水 小朋友食生果 應該都管用 😎
包一杯餐茶 冷熱皆可
但始終茶餐廳嘅凍檸茶係最好味啦
但酒店就是有酒店的好服務囉 ☺️ 整體服務都算係咁 不停酌水 到左5:30都唔會趕你走 只係提提我地 問仲拎唔拎野食 咁佢地就開始換晚餐啦嘛
最後想俾嘅意見就係 唔好再送瑞士汁乳鴿啦 好浪費 除左我地冇食 其實我地留意到隔離幾枱都冇食 😓😓