2022-10-23
本來約咗朋友放工一齊行街,但係突然落雨☔️,咁我哋改為搵個坐得舒舒服服嘅餐廳食飯,上網找到這間係附近裝修頗清新🌿,食干鍋的,試吓先。年青的店員介紹這裡的干鍋係自家創的,有麻辣黑松露🧆及日式🇯🇵壽喜燒2種口味。我哋睇咗一陣,點了這個$498的2人套餐:選了這4款串燒:🍢辛手雞肉軟骨棒:雞軟骨打碎咗撈埋啲雞肉一齊,軟熟得嚟又食到啲脆嘅小骨,口感豐富。🍢川燒牛肉串:有濃郁牛肉味🐮,切成小粒好易入口,有少少咬頭。🍢岩燒厚切牛舌心:牛舌心充滿油分所以牛油香爆棚,肉質軟熟,仲好多肉汁,好好味😋。🍢川燒芝芯芝士腸:芝士腸外皮有少少脆,裏邊有燒到溶咗嘅芝士🧀,有鹹香。🧆🌶選了麻辣黑松露干鍋:材料都好豐富,包括有「肥牛片,香腸,椰菜花」,叫咗BB辣。🐮肥牛片薄切,有牛味仲有濃郁嘅典型麻辣🌶干鍋香味,加埋黑松露香味🧆,非常有層次;仲有啲切到好薄同埋炸脆咗嘅蓮藕片,非常惹味;成個干鍋份量都幾多,食得朋友同我好飽🤰😆。🍍鳳梨烏龍冰茶、芭樂烏龍冰茶大大杯,少少甜,清新好飲。🍊柚子冰粉半透明嘅冰粉好似啫喱咁,有柚子香味,食完濃郁嘅麻辣干鍋食呢個清淡甜品,一濃一淡,係對味蕾嘅良好衝擊。店員還介紹,這裡晚上9點30後,
我哋睇咗一陣,點了這個$498的2人套餐:
選了這4款串燒:
🧆🌶選了麻辣黑松露干鍋:
材料都好豐富,包括有「肥牛片,香腸,椰菜花」,叫咗BB辣。
🍍鳳梨烏龍冰茶、芭樂烏龍冰茶
大大杯,少少甜,清新好飲。
🍊柚子冰粉
店員還介紹,這裡晚上9點30後,會調校燈光,改變成酒吧,氣氛很好的,我見到有不少靚嘅日本🇯🇵清酒,有機會嚟試吓先~💓