2018-07-26 78 浏览
肚餓嘅時候大家會諗到去邊度?深宵嘅時候,肚餓既時候相信大家都想搵啲惹味嘅食物試下。那是嚟到呢間串燒店我已經第二次來了,因為貪佢地點夠就腳,而且食嘅串燒款式多多,包羅萬有。上面嘅環境大概可以坐到30人,氣氛同埋燈光都比較暗,適合大家邊飲住啤酒,邊食住好味嘅串燒。餐牌分門別類,將唔同嘅串燒井井有條地排列,而且風格新㯋,是年輕人最愛。一口氣叫咗好多唔同款式嘅串燒,蘆筍燒得好香,內裏仲非常多汁,表面仲蓋上孜然粉,好香好撲鼻。椒鹽燒新加坡彈牙白魚蛋大大粒,好爽口亦都好彈牙,烤得外香內熱,好滋味。若然味道唔夠,枱上面仲有好多唔同嘅配料香料,可以俾你灑在串燒表面,調節辣到喎入味程度。牛舌同埋豬手都係我比較喜歡嘅食物,牛舌做到好厚身好腍,而且肉味好夠。豬手雖然乾身,但仍保存豬手應有的煙韌感,配上少許椒鹽,香香的脆口又濃味。扇貝太好食!好食到唔記得影相添,佢滿滿嘅蒜蓉,包着大大粒元貝嘅肉,好香又好味。

2018-06-21