2014-09-07 460 浏览
本身都成日食呢到d麻辣米線,最近得悉佢地晚市推出雞煲,所以就約埋朋友黎試下。我唔係好食得辣既,所以就揀左小麻小辣既全雞煲。等左十分鐘到,雞煲就出場了。d雞好滑,而且加埋麻辣更加正,因為我地揀小麻辣,所以唔會一味得個辣字,而係食到d麻辣既香,十分之惹味!同行友人都一致認同我既想法佢地全雞煲仲會送一碟肥牛同埋一個菜籃,碟肥牛質素不俗,牛肉味濃,而且唔會太多肥膏,睇得出係靚肥牛。個菜籃d菜都幾多同新鮮,不過我打邊爐係唔食菜既,所以呢部份不予置評。之後再散叫多幾碟配料,手打四寶丸:墨丸同蝦丸超彈牙,超好食!牛丸則牛肉味特濃,而豬肉丸相對地比較失色;桶蠔夠大隻,食落去超鮮甜!食完仲齒頰留香,蠔味久久不散!另外還叫了豬肝、黃金角、生菜之類,都不過不失。我已經約了另一班朋友下星期再黎食雞煲了,真係欲罷不能啊
我唔係好食得辣既,所以就揀左小麻小辣既全雞煲
另外還叫了豬肝、黃金角、生菜之類,都不過不失。
我已經約了另一班朋友下星期再黎食雞煲了,真係欲罷不能啊
题外话/补充资料: 間野仲有烤魚,不過我地唔鍾意食魚所以冇叫到
2014-09-06