2020-01-20
早上做完陪食早餐員,下午接完放學又做接送補習員,今晚要做執波仔.....其實我今日放假KA....食返個超值好味下午茶餐先,油麻地東方街「牛牛冰室」,車泊門外超級方便,今時今日仲有$32蚊一個茶餐,質素仲要非常高。因為我好鍾意食鹹牛肉炒蛋,所以點左呢個「招牌蒽花鹹牛肉潛艇」加熱奶茶,分量相當大,雖然今次好明顯係用微波爐叮翻熱(上次係即叫即做的!),但係都冇阻佢嘅炒蛋嫩滑口感、煎過蒽花嘅香同埋鹹牛肉嘅鹹香,水準高過好多高檔餐廳。奶茶質素可以,起碼做到水滾茶靚冇苦澀,收貨!見到餐牌寫住下午茶餐做到6:45Pm,,其實真係可以當埋晚餐食,因為有其他炒粉麵、炸雞髀、豬扒出前一丁等款式選擇,而我睇到另一樣野,就係競爭好大、生意難做,所以要支持下有水準嘅小店,如果唔係就只能夠幫襯越早越Hea嘅連鎖食店。牛牛冰室地址: 油麻地東方街8A地舖電話: 26269287=====================
奶茶質素可以,起碼做到水滾茶靚冇苦澀,收貨!
招牌蔥花鹹牛肉炒蛋潛艇
牛牛冰室