2023-03-29 25 浏览
▫️灣仔有間新開既星馬菜🇸🇬 餐廳名好得意,讀出黎好似念緊魔法咒語咁🪄🤣 一於拉好朋友一齊黎試試佢😝🎃 南瓜雪耳湯▫️店員先送上一人一碗湯,煲得濃郁,仲有雪耳好滋潤🥰🥯 焗農夫咖哩包 • 厚切豬扒 $85▫️農夫包非常巨型😮 類似法包質感🥖 外層較硬但脆口,內裡綿密充滿牛油香🧈▫️揀左印度蕃茄咖哩🍅 用上獨門秘方,比新加坡咖哩會辣少少,味道特別又開胃,點包食一流🤤▫️主食揀左厚切豬扒,真係好厚身😲 但出奇地一啲都唔韌,仲幾軟滑juicy🥳🍜 娘惹喇沙 • 爐燒豬頸肉 $70▫️星馬菜中最愛喇沙😛 辣辣地又帶點椰奶香甜🥛 配上傳統粗麵+米粉非常掛湯🍜 ▫️配菜揀左豬頸肉,外層微微煎香,肉質軟淋,點上酸辣汁好惹味🥰🦐 蝦餅 $50▫️一碟有5件🖐🏻 炸得香脆,較薄身所以食晒成碟都唔會有滯既感覺😛🦑 魷魚灼通菜配馬拉汁 $50▫️呢個配搭感覺好新穎🤪 魷魚夠淋,灼通菜感覺較為健康🥬 淋上馬拉汁,味道有少少似蝦醬幾得意😆🧋 拉茶 (套餐+) $15▫️多到滿瀉既瀑布拉茶🤩 茶味濃郁甘香,唔會太甜🤭 望到師傅係水吧位即場人手拉,好有氣勢🤣🍋 青檸梳打 $25▫️甜甜地味道幾清新,兼且梳打好解渴💦

🎃 南瓜雪耳湯
▫️店員先送上一人一碗湯,煲得濃郁,仲有雪耳好滋潤🥰

🥯 焗農夫咖哩包 • 厚切豬扒 $85

🍜 娘惹喇沙 • 爐燒豬頸肉 $70

🦐 蝦餅 $50

🦑 魷魚灼通菜配馬拉汁 $50

🧋 拉茶 (套餐+) $15

🍋 青檸梳打 $25
▫️甜甜地味道幾清新,兼且梳打好解渴💦