2018-12-20 51 浏览
涼涼地又想食雞煲,今日揀左呢間回到味來,網上好評超多,訂位又有折。餐廳位置喺旺角新城,一出lift望到餐廳比想像中細喎,好在有訂枱。呢度大部都係卡位,梳化位,坐得舒適,同朋友傾下計吹下水都得,唔會話催催趕趕。我地睇左餐牌,好快落單,其實呢度有d套餐幾抵食嘅,不過唔知點解最後我地都係變左散叫首先點左個雞煲,可以揀微辣,如果食得辣,可以挑戰佢地嘅惡魔雞煲,分小辣,中辣等,愈辣就會有折,不過我地食開譚仔三小架咋,點左惡魔少辣就算。雞煲上枱好吸引,點左半隻,睇落都足料嘅,有好多種辣嘅配料,辣椒、花椒、八角等等,仲有大量芫茜,好香口。雞件唔算好多內,但個煲真係好入味,又辣又麻,好過癮,食完就可以加湯打邊爐。我地點左手打蝦滑,蝦滑好新鮮彈牙芝心墨丸推薦,佢成粒好大粒,然後有墨魚口感,芝心有夠流質,正。菜肉餃好得意,餡料係扎實嘅,有D似燕餃。造型好搞笑,用個啤酒樽裝,又幾特別。是日送嘅係墨魚同沙白。之後點左菜心苗,菜苗夠嫩,淥落個雞煲,又辣又爽。最後點埋個麵,滿足。

我地點左手打蝦滑,蝦滑好新鮮彈牙

是日送嘅係墨魚同沙白。
之後點左菜心苗,菜苗夠嫩,淥落個雞煲,又辣又爽。

最後點埋個麵,滿足。