2023-03-16
呢間小店喺理工大學附近,營業到凌晨時間,惹味串燒細細串咁,仲有預設好款式嘅一人餐,啱晒半夜肚餓落嚟買返幾串做宵夜,過吓口癮!😋------------------------------小店專賣川式串燒,調味方面冇港式嗰啲咁重孜然嘅味道,偏辣多少少~堂食嘅話佢仲有個鐵盤,下邊燒住蠟燭仔嚟幫啲串燒保溫,keep住食物嘅最佳溫度!🔥▪新疆牛肉串 $25🐂▪蒙古羊肉串 $25🐏✨▪香烤雞中翼$21🐓✨▪惹味五花腩 $22🐖✨▪翠玉瓜 $18🥒✨▪蒜蓉娃娃菜 $42🥬✨▪花蛤粉絲 $72🐚▪Zero可樂 $12🍹串燒方面個人覺得佢個雞中翼🐓同五花腩🐖燒得幾出色!雞中翼外皮仲好脆,外層甜甜地辣辣地,啱啱熟肉質好滑;五花腩肥瘦均勻,燒完出嚟一啲都唔乾,五花腩預先醃過入晒味,味道同樣甜甜地,帶有陣陣炭香,食落仲要冇乜油膩感!除咗串燒,仲叫咗兩盤錫紙小食🍲,都幾值得推薦!花蛤粉絲好有誠意,落咗大量嘅蒜茉同埋辣椒粒,粉絲索晒花甲嘅鮮味,香辣得黎又鮮甜🌶️!蒜蓉娃娃菜就正常發揮,啲菜煮得好軟腍,吸晒啲辣椒蒜蓉味,食落比較惹味~🌟Encore指數:8/10
▪新疆牛肉串 $25🐂
▪蒙古羊肉串 $25🐏