2023-05-15 36 浏览
無去台灣幾年,掛住台灣嘅味道。上網搵到呢間台灣過江龍好似幾吸引,最正係可以90分鐘內無限fill湯料,麻辣鍋加鴨血同豆腐,酸菜鍋就加酸菜。 鼎王麻辣 (小辣) + 酸菜白肉(中酸)湯底我哋揀咗鴛鴦鍋,一次過試晒兩隻唔同嘅湯底。麻辣鴨血同豆腐上枱個陣已經好入味,又厚切,愈滾愈香口。店員介紹鴨血仲係台灣直送。酸菜切絲,容易入口,滾完麻辣鍋食返啖酸菜可以解辣同膩。日本黑豚腩肉腩肉肥瘦分明,擺盤仲好靚,輕輕滾幾下已經索飽晒湯汁,大滿足。牛舌原來全部肉類擺盤都幾用心,牛舌嘅牛味香濃,夠晒爽脆,幾秒就食得。台灣直送老油條麻辣湯底配油炸鬼,正,最鍾意係滾幾下就起,外淋內脆又爆汁。不倒翁拉麵有咁惹味嘅湯底,真係忍唔住想淥返個麵,啲面簡直係吸晒所有精華。

鼎王麻辣 (小辣) + 酸菜白肉(中酸)

日本黑豚腩肉

牛舌

台灣直送老油條
麻辣湯底配油炸鬼,正,最鍾意係滾幾下就起,外淋內脆又爆汁。

不倒翁拉麵