2017-05-30 110 浏览
記得食得最多呢隻卷嘅唔係印度而係深圳,成日返深圳東門行街嗰陣時候都會有呢一隻食,但這唔係卷而係用嘅荷包型的中式包包住啲肉。而肉類就淨係會有豬肉揀,係冇羊肉。返到嚟香港之後其實有好幾次都想食呢一隻,但係講真係香港並不容易見到,之前通常就會喺灣仔嘅酒吧街見到,但係都唔會特登入去食。而家原來天后有呢一間,想外賣又得。堂食又得,其實都好方便。多左好多機會食到。呢度嘅卷真係比內地嘅好食得多,先唔講佢個味道。講一講佢個樣,切開入面顏色色彩繽紛,有菜,有番茄,有洋蔥近,仲有大量嘅羊肉,超豐富。講到味道,好強烈的羊味,好香,但無羶嘅味道,很容易入口。而且肉質肥瘦均勻,軟熟。其實有好多人對印度野都好抗拒,好唔鍾意佢嗰陣味道。但係其實印度野都有佢好嘅地方,特別係我最鍾意食嘅咖喱角,大家不妨試下。

外卖自取