2018-06-05 161 浏览
最近嘅天氣都好熱,但係都好想打邊爐又想食泰國野所以就黎左用冬蔭功湯底打邊爐嘅既可以食倒泰國風味又可以打邊爐,一雞兩味一坐低就有啲小食放左落黎,係落單嘅時候可以食住等。啲小食部份都係小小辣嘅,辣得黎又有小小麻痹嘅感覺,好過引食到我停唔倒口好快個冬蔭功卜卜蜆鍋就黎喇,啲料多到連湯都蓋唔過。冬蔭功湯底都幾濃味,但係佢勝在椰奶唔會好多,食耐左都唔會濟。雖然湯底係濃味嘅湯底,但都遮掩唔住啲蜆嘅鮮甜啲肥牛偏厚身,食落好重牛味響鈴入面有勁多層,輕輕沾一沾啲湯好輕易就做倒外軟內脆嘅較果呢個拼盤上面嘅丸同餃子全部都好有特式,連手打丸入面都有芝士嫁,一食就睇倒餐廳嘅用心最欣賞係左下角嘅黑松露蟹子海鮮軍艦,最底嘅豆卜吸哂啲湯,面頭又有好爽嘅墨魚滑同松露。食完飯仲可以出去露台,響29樓感受下銅鑼灣寧靜嘅一面,欣賞下一番夜景
最近嘅天氣都好熱,但係都好想打邊爐又想食泰國野
所以就黎左用冬蔭功湯底打邊爐嘅
既可以食倒泰國風味又可以打邊爐,一雞兩味

啲肥牛偏厚身,食落好重牛味

響鈴入面有勁多層,輕輕沾一沾啲湯好輕易就做倒外軟內脆嘅較果