2022-08-18 23 浏览
今日同朋友一齊去尖沙咀 見到有間餐廳個招牌好大個寫住串燒殿 覺得幾吸引之餘仲見到幾多人 所以就決定去試下😍 見到佢既餐牌有好多唔同野食 我地都叫咗唔同既串燒試下 🍡和牛大蔥卷呢個和牛大蔥卷好正 因為佢燒得啱啱好 唔會好乾和牛牛味好重🐮咬落都仲好淋 而且佢既大蔥仲係大大粒 咬落仲好juicy 佢既香味唔會搶晒牛既味道 兩樣食材一齊食味道更香濃😋 呢個串燒令人好想再encore🍻燒肥牛金針茹卷因為我地鍾意食牛 所以仲叫咗呢個燒肥牛金針茹卷 佢既肥牛好夠肥🤤燒完出嚟可以見到肥牛上面充滿住油脂 肥牛仲包住咗好多金針茹 所以食落口感好爽 餐廳仲落咗D粉令到成個串燒變得更惹味 色香味俱全🤩燒日本甜薯🍠日本甜薯平時都會自己去買嚟食下 難得嚟到串燒殿 想試下燒後既甜薯會唔會更香😋佢既甜薯都幾大隻 燒完之後個甜薯既皮乾乾地 食落仲有啲燒烤味 因為佢大大粒所以食落好滿足🥰麜辣小龍蝦🦞呢個小龍蝦真係不得了 估唔到佢真係原隻上 而且仲有好多隻 可以見到每一隻龍蝦既色澤都係鮮紅色勁靚🦞而小龍蝦上面仲有好多莞茜 食落味道都幾麜辣 口感都幾爽整體嚟講都唔錯😍

和牛大蔥卷

燒肥牛金針茹卷