2018-04-17
元州街黎講行過深入埗果頭就大把野食,長沙環呢頭唔熟路,見到呢間森記既食評又唔差,聲稱平民飯堂得黎出品幾好,咁就挑下佢機啦。本身想試佢最出名既叉燒,見到28蚊個雞飯,又有乳豬飯,心諗抵丫,點知我入門口未夠6點,落單果下6點零3分,呀姐話冇,超失望,咁規矩係規矩,的確冇得怪人,我個人又衰,鐘意包咬頸,我就唔食佢d燒味,吹咩!最後叫左椒鹽豬扒飯,想睇下呢間野功夫如何,呢種鑊氣小炒小菜類就見真章。盛惠50大元,Size黎講我大大個麻甩佬都夠食,賣相麻麻,但唔太油,夠味夠鑊氣,椒鹽好多時較乾身但呢個脆得黎濕濕地,幾好。見到外面有汁之餘入面都唔鞋,而且唔肥。送既即磨咖啡,算係少少驚喜,都算飲得下,同星字頭既比緊係唔係果樣野啦,但同一般茶記來講,叫做唔錯。價錢黎講,晚餐50蚊仲有奶茶咖啡送,野食又唔差,CP值算係咁,平民飯堂叫唔錯啦。當然地,服務同環境不要存在任何希望!
椒鹽豬扒飯
椒鹽豬扒飯
見到外面有汁之餘入面都唔鞋,而且唔肥。
即磨咖啡
當然地,服務同環境不要存在任何希望!