2018-09-26
難得約左朋友去銅鑼灣,當然要食好西。服務態度非常超正, 好有禮貌,每放低一道菜都會講句 '多謝', 今時今日有甘的服務,梗係要比 LIKE!原盅佛跳牆,本來見到價錢 $188,無咩期望的,來到一打開,有鮑魚、遼參、魚翅、花膠、瑤柱,絕對超出個價錢,湯底唔錯,無味精。谷飼豚肉叉燒飯,見到個名都知係叉燒飯,叉燒半肥瘦,剛剛好,口感一流,再加上雞蛋係半生熟,蛋黃豉油撈飯,份量唔多唔少,每口都有蛋味。貪過引叫左個炸牛坑腩,以前無試過,抱住試一試的心去食,牛腩吾太林, 有趙口,好滑好入味,外層炸完脆卜卜, 粉好薄身。芝士流心蝦球,新鮮炸好的蝦球,蝦味吾算重,芝士依然係流心狀態,令人吃不停口。最後甜品芒果卷, 好滑好軟身, 又夠凍, 都只係30大元, 侍應急忙去比乾淨碟我地, 好 SWEET!