2010-12-05
是日係朗豪坊附近,想近近地搵個地方食午餐,之前行經呢度話過想試下,咁就入黎食下啦。下午入到黎唔算好滿,我地兩個人立即有位啦。見佢有好多雜誌報導,原來呢度係出名食海鮮煲仔飯的,得閒可以黎試下喎~個太陽仲係度無理由食煲仔飯架,所以都係叫返正常既午餐算啦,我地兩個人都好肚餓,所以叫左一飯一撈丁一齊食。個飯叫大澳炒飯... 其實即係蝦醬炒飯呀~ 黎到賣相其實麻麻,食落主要係覺得炒得唔夠乾身,但其實味道係ok的。感覺唔太油膩,而且有幾濃既蝦醬味,所以好香好惹味,食下食下都俾我地食哂~~~另外叫左個瑞士雞翼撈丁,平日既我見到撈丁一定避之則吉,但是日又覺得好似好耐無食又叫黎試下。黎到見到都覺得好似好味咁啦,瑞士汁夠哂味,一d都唔淡,甜甜的好味~ 一丁麵咬落口感ok,唔會太腍都幾彈牙的~ D雞翼肉質就差左少少,不過味道搭夠補返數~總結味道都唔太差,可以黎食下喎~ 見到佢D海鮮煲仔飯好吸引呀,下星期咁凍搵日黎食下先!!!! =)))