2019-11-03
今日飽飽滯滯,係元朗兜左好耐都唔知食咩好。本身想去食車仔餸,朋友話驚唔飽,最後經過呢間鹵家,見食評唔錯,又唔貴,就入左去試。lunch set 選擇多,有唔同既燒味,港式既碟頭飯,同米線。我地最後叫左個鹽香雞飯跟湯同鹵水豬耳米線。湯都ok既,飲完唔會好口乾,不過想要多啲蓮藕鹽香雞好正,雞肉夠滑,汁夠味,份量亦多,略嫌唔算太入味,但係都已經好好食。鹵水豬耳米線份量都唔少,豬耳都差唔多鋪滿成個面,米線都算夠彈牙,但係有樣野fail---除左頭兩舊之外我完全食唔到豬耳既鹵汁既味道。。。佢浸到啲豬耳無哂味啦!鹵水豬耳真係應該要分開上,呢樣希望店家可以改善一下。因為真係差好遠架!由於我覺得今次無食到佢地推薦既食物,而且比豬耳米線拉低左評分,所以評價一般。有機會想再試多一次,因為對佢既叉燒同醉雞卷好有興趣!!
湯都ok既,飲完唔會好口乾,不過想要多啲蓮藕