2007-05-29
日期:2007年5月8日(二)今晚第一次去加記食飯,初時以為好好食,因為睇報紙介紹過。真係好失望!!食物質素好差!最重要係伙計的態度仲差!先講食物:我叫咗3個餸:1. 帶子賽磅蟹:好多油,太油膩2. 咕嚕肉:味道幾好,只係微酸了些少3. 米酒鷄:味道ok,但要受氣帶子賽磅蟹和咕嚕肉很快就到,差唔多10分鐘左右,但…….米酒鷄這一味餸,我們等了差唔多45分鐘才到,我們追問了一位態度十分差的部長多次,他的態度真的差到不得了,仲同我們講:你們唔等得,下次就唔好再叫這一個餸。嘩!!!!態度真係差到唔識得形容。真係未見過有服務員的態度可以這樣。而且我叫這一個餸時,他是沒有同我們說過,這個餸是要等這麼耐,餐牌上也沒有寫明要等這麼久,我們又是第一次去食,唔知道是正常的,而且我們等了45分鐘,我覺得真係太耐!我覺得其實是他們漏了單,因為我們隔離枱是遲過我們到,但他們的米酒鷄己經食緊,所以部長的態度真係唔要得,做錯事唔肯承認之餘,態度仲可以這樣惡。當時我心裡面想,我是來食飯的,而唔係來受氣的!!食物的味道雖然重要,但對待客人的服務態度亦是十分重要,希望加記要好好檢討一下,公司的伙計工作態度。如果唔係,食
今晚第一次去加記食飯,初時以為好好食,因為睇報紙介紹過。
真係好失望!!食物質素好差!最重要係伙計的態度仲差!
先講食物:
我叫咗3個餸:
1. 帶子賽磅蟹:好多油,太油膩
2. 咕嚕肉:味道幾好,只係微酸了些少
3. 米酒鷄:味道ok,但要受氣
帶子賽磅蟹和咕嚕肉很快就到,差唔多10分鐘左右,但…….
當時我心裡面想,我是來食飯的,而唔係來受氣的!!
食物的味道雖然重要,但對待客人的服務態度亦是十分重要,希望加記要好好檢討一下,公司的伙計工作態度。如果唔係,食物有幾出色都無用,一個沒有禮貌的伙計,足以可以令卻步。
提醒大家一句,唔想受氣,唔好去加記!!