2018-03-06 1536 浏览
自助餐迷今次試新酒店自助餐 其實都開左一段時間比起大牌酒店 香格里拉,W hotel,萬豪...新酒店空間感大好多枱與枱之間都隔得大小小與朋友傾計都開心D😃- - - -當日訂左6:00,一早就到酒店,行下出面的户外空間本來以為平日會無咩人食點知全full!連接待位附近都放埋枱但位置就不太好了。幸好我地坐入面,而且望海景❤️食物種類多,海鮮有長腳蟹,龍蝦,凍蝦,青口,仲有全隻凍蟹近門口位置專門放ham,仲有全隻火腿不過放心,唔使自己切熟食區有中式燒味,牛扒,串燒,麵,湯等等但我最喜歡的係呢個煎三文魚👍🏻👍🏻最特別有韓式拉麵,拌飯可以選擇,連材料都可以選擇。但就以下兩個櫃就不可以當小食夾,一定要廚師翻熱甜品都相當不錯我一直都不太喜歡自助餐的甜品,因為一般都質素參差但今次食到的甜品,質素不錯👍🏻分子雪糕,當日有阿華田味不過阿華田雪糕點解要用分子料理的方法整呢??唔係應該例如三文魚雪糕之類的創新食法嗎?生果區有好小見的士多啤梨,估計應該係韓國士多啤梨除分子雪糕,仲有自己拎的雪糕櫃ealy grey!最好食!!!食完甜品已經飽到上心口好在可以坐到10點 😆其實最後坐到10:30慢慢消化,又可以
自助餐迷今次試新酒店自助餐
其實都開左一段時間

比起大牌酒店 香格里拉,W hotel,萬豪...

新酒店空間感大好多

枱與枱之間都隔得大小小

與朋友傾計都開心D😃

- - - -

當日訂左6:00,一早就到酒店,行下出面的户外空間

本來以為平日會無咩人食

點知全full!連接待位附近都放埋枱

但位置就不太好了。

幸好我地坐入面,而且望海景❤️

食物種類多,海鮮有長腳蟹,龍蝦,凍蝦,青口,仲有全隻凍蟹

近門口位置專門放ham,仲有全隻火腿

不過放心,唔使自己切

熟食區有中式燒味,牛扒,串燒,麵,湯等等

但我最喜歡的係呢個煎三文魚👍🏻👍🏻

最特別有韓式拉麵,拌飯可以選擇,連材料都可以選擇。

但就以下兩個櫃就不可以當小食夾,一定要廚師翻熱

甜品都相當不錯

我一直都不太喜歡自助餐甜品,因為一般都質素參差

但今次食到的甜品,質素不錯👍🏻

分子雪糕,當日有阿華田味

生果區有好小見的士多啤梨,估計應該係韓國士多啤梨

除分子雪糕,仲有自己拎的雪糕櫃

ealy grey!最好食!!!

食完甜品已經飽到上心口

好在可以坐到10點 😆其實最後坐到10:30

慢慢消化,又可以望下個景

另外加200元一位可能無限fill 紅白酒

但餐廳略為不夠職員,而且職員都相對年輕,有時會易漏野或者唔夠細心

不過試新酒店就自然要接受仍然在開業初期的磨合階段^_^