惜日好好食好抵食既小炒,今日已經大不如前~每當有朋友問我有咩好食既小炒介紹,我會介紹鵝鵛橋街市,東寶同金潮,大大話話身邊無廿個都有十個去幫襯過佢,但最近得黎既評價都係一樣;態度差左,食物味道差左,但價錢貴左好多~價錢貴,係因為成本貴,無可口非,我地都認同接受,但食物質素越黎越差,咁就無得再好評佢了~香港人最吾介意排隊,只要好食,排多多時間都去排,但如果吾好食,就.....由金潮還是細舖時,已幫襯佢宵夜晚飯,灼豬潤,魚片,好食既情境還瀝瀝在目!好開心佢地多年前已搬到大舖,亦充滿著街坊生意既氣息,但食物質素真係差左,味道已經不同,味精感多了,但心思同之前果種美味一定談不上!
惜日好好食好抵食既小炒,今日已經大不如前~

题外话/补充资料: 味道已經不同,味精感多了!炒飯直頭衰過茶餐廳!唯一係份量仲好足!
2017-12-01