2017-09-03 859 浏览
以前同朋友嚟過呢間餐廳,記得佢個黑毛豬扒真係好好食,前排同朋友講起決定再來一次!我哋今日早左到,餐廳仲未準備好,就喺樓下的酒吧區飲杯野嘆住雞翼先。脆香雞翼配泰式辣醬,係我最鍾意嘅小食!上到餐廳之後,店員介紹翻俾我哋知呢期做緊嘅優惠。原來星期一至四,五道菜套餐會減$100;而今日星期日,只要點任何飲品,主餐牌內食品都會有七折。超級抵!飲品方面,選擇都幾多而且特別。Happy Hour都算抵飲,配上優惠好吸引。今次嚟到,想試吓新野,所以就點左時令嘅生蠔。呢兩款都係法國蠔,我比較鍾意diamond,肉質好爽脆而且味道偏濃。小食我地點左三款,當中我最鍾意白酒忌廉煮蜆。白酒忌廉汁底好軟滑creamy,酒香帶出咗蜆肉的鮮味。而最特別係佢哋加入左德國辣肉腸,令到成個dish更加惹味。慢煮三文魚藜麥沙律同煎虎蝦相對地較為普通一點,但質素都唔錯。主菜當中,黑毛豬扒完全冇令我地失望。厚厚的豬扒煎到七成熟,每一啖都有滿滿的肉汁,口感似牛扒。七成熟令到豬扒唔會鞋口,只有真正上乘的豬肉先能夠食七成。而豬肉亦帶特別的香味,係牛扒沒有的。呢個海膽意粉份量好足,三四個人分享都冇問題。大廚好重手,加入左好多蟹肉喺意粉當

脆香雞翼配泰式辣醬,係我最鍾意嘅小食!

呢個海膽意粉份量好足,三四個人分享都冇問題。大廚好重手,加入左好多蟹肉喺意粉當中,配以濃濃的海膽汁。

而意粉上面仲有一大片完整的海膽,啱晒海膽迷。

今次再嚟,黑毛豬扒冇令到我哋失望,而其他菜式仲為我哋帶嚟驚喜添!
2017-09-03